Sósság

Sósság - snacking kultúra terjesztés, chips és ropogtatni való tesztek

Friss topikok

Facebook

sósság.blog.hu on Facebook

Egyéb snack termékek a chips-en kívül

2010.02.22. 18:16 mohojojoo

Magvak

Arnóti Edit (Gilan Trading Kft.) - A magvak akár az egészséges étrendbe is beilleszthetők. A telítetlen zsírsavak, a vitaminok, és élelmi rostok révén jótékony élettani hatásuk van. - Emellett abszolút kielégítik a nassolási vágyat, hiszen finomak, laktatóak, jól ropogtathatóak. A világ sok helyéről származó magvak, aszalt gyümölcsök közül a Magyarországon előállított almaszirom, azaz az applechips első termékeink közé tartozik.


Pellet-ek

Szabó Gábor (Chio-Wolf Kft.) - A pellet termékek (mint például a Pom Bär) lisztből és burgonyagranulátumból készült, külsőre száraztésztának kinéző alapanyaga 2 évig is eltartható. Ezt olajba dobva kisütik, ekkor puffad fel és fél-másfél centiméteres méretéről 3 centiméteresre nő. Az extrudációs folyamat során a kukoricadarát egy húsdarálóhoz hasonló, elektromos motor által hajtott szerkezetbe töltik. - A gép végén egy nagyon pici lyuk van, előtte a tároló mérete beszűkül, a dara itt feltorlódik. A magas nyomás, és a súrlódás hatására nagy hő keletkezik, és a dara folyékony állagúvá válik. Amikor a kis, például krokodilformájú szelepen átjön, normális, földi nyomáson szétterjed a térben, és kristályossá válik. A krokikat ezt követően szárítják, és olajos fűszerkeverékben megforgatják.


Prémium kategória

Pintér Lívia - Az extra prémium kategóriás termékeket csak olyan láncoknak, vagy boltoknak érdemes tartania, amelyek a széles választékra fókuszálnak. A gyártók szerint nem érdemes túl nagy facingszámot biztosítani ezeknek a termékeknek, mert elveszik a helyet a gyorsabban forgóktól. A drága, prémium termékek, mint például a Pringles alig 1 százalékot képviselnek, leginkább hipermarketekben, benzinkutakon és főleg Bupapesten adhatók el. A mártogatós tortillákat is csak egy szűk fogyasztói réteg kedveli, részesedésük az 1 százalékot sem éri el. Általában a keményebb termékek, nem nagyon felelnek meg a magyar ízlésvilágnak. Áruk gyakran 3-4 szeres is lehet, így a fogyasztók szűkebb körében kedvelt.

Szólj hozzá!

Címkék: pellet chio magvak pringles

A bejegyzés trackback címe:

https://sossag.blog.hu/api/trackback/id/tr451781561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása